dimecres, 1 de desembre del 2010

Circuli per la dreta

Per què cada cop hi ha més gent que circula pel carril central de l'autopista? És increïble, no ho entenc. El carril de la dreta -que és per on s'ha de circular- buit, i la majoria de conductors circulant pel carril del mig, com el dijous. Aquesta gent és un perill i segur que ja han provocat més d'un accident. Tant és així, que a molts panells de les autopistes ja hi surt el missatge "Circuli per la dreta, si us plau". La majoria, però, no fa cas. Només en farà quan les autoritats de trànsit prenguin cartes en l'assumpte de debò, es deixin d'avisos i recomanacions, i comencin a sancionar a tots els incívics del volant que dificulten enormement les maniobres dels que circulem correctament.

On s'ha vist que vagis tranquilament per la dreta i que quan decideixes avançar al vehicle que tens davant no pots fer-ho perquè sempre tens un parell o tres de "plastes" que van pel carril central a 80 o 90 km/h sense avançar ningú i t'impedeixen fer la maniobra? Què has de fer llavors, et desplaces fins els tercer carril de l'esquerra amb el perill que comporta canviar dos carrils de cop? Comences a fer sonar el clàxon com un estúpid? Avances per la dreta quan tinguis oportunitat de fer-ho tot i que està prohibit? Si us plau, una mica de seny. Surti del mig, cony!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Fa vora deu anys que transito a diari per l'A2 i l'AP7 entre Lleida i França. Duc un camió que, xino-xano i sense presses, avança a 102-105 km/h. El que a l'inici era una excepció, ara s'ha convertit en "norma": Tots, tots, tots els cotxes que em trobo anant a menys de la meva velocitat, ho fan pel carril del mig. Com tu, al principi els pitava, a continuació els "guiava" (exactament com ho descrius), i ara ja directament tiro pel dret i segueixo el meu camí, avançant-los per tant per la dreta. Ah! Duc als laterals del camió, i al darrera, un adhesiu enorme amb el mateix lema que usa Trànsit als panells lluminosos: "CIRCULI PER LA DRETA".
Però és probable que anant pel mig es paguin menys impostos, o se't caigui menys el cabell, perque a pesar del cartell, tots en fan cas omís.