divendres, 18 d’abril del 2008

Mentides i aigua

S'han manifestat contra les nuclears (Nuclears NO!!), contra l'entrada d'Espanya a l'OTAN (OTAN NO!!, perdó, OTAN de entrada, NO!!), contra el Pla Hidrològic i els transvasaments i han afirmat, sense pudor, que acceptarien sense condicions l'Estatut que aprovés el Parlament de Catalunya. Què han fet de veritat? Aprovar la construcció de centrals nuclears, impulsar i segellar l'entrada d'Espanya a l'OTAN, retallar sense escrúpols l'Estatut que va aprovar el Parlament català... I ara la més bona: aprovar i executar un transvasament d'aigua del riu Ebre per apaivagar la sed dels barcelonins. Amb aquests quatre exemples només (podríem fer una llista ben llarga) queden retratats. És l'estil socialista de fer política...

Comunicat de premsa del PSC del dia 9 de febrer de 2008:

Carme Chacón: “Amb tota rotunditat: no hi haurà transvasament de l´Ebre”

La candidata del PSC referma el compromís socialista amb “les infraestructures de l´aigua del segle XXI” i “l´enterrament definitiu del transvasament”.

La candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, ha afirmat avui “amb tota rotunditat: no hi haurà transvasament de l´Ebre”. “Amb l´orgull i la responsabilitat dels que han complert la seva paraula, els socialistes som l´única garantia de l´enterrament definitiu del transvasament de l´Ebre”, ha afegit Chacón, per qui “tothom ha pres consciència menys els que volen continuar mentint”.

Chacón, que ha participat en un acte a Sant Jaume d´Enveja, ha assegurat que “el PP de Catalunya ha tornat a donar suport al transvasament i CiU no sabem si donarà suport al PP, perquè un dia diuen una cosa i l´endemà en diuen una altra”. Per contra, ha explicat, els socialistes “estem compromesos amb les infraestructures de l´aigua del segle XXI” .

Ja ho veieu, només ha passat un mes i mig i ja tenim transvasament (perdó, captació puntual i temporal d'aigua). Sort que només són els del PP, com diu la nova ministra de Defensa, els que un dia diuen una cosa i l'endemà en diuen una altra. Però la senyora del "ejercito optimista" (perdó de nou, com estic avui, de la Catalunya optimista) no és la única que menteix en aquest tema tan delicat. Tothom que tingui una mica de memòria recordarà que l'any 2001 el senyor Montilla -ara president de la Generalitat-, el senyor Carod-Rovira -ara vicepresident de la Generalitat- i el senyor Saura -ara conseller d'Interior de la Generalitat-, així com molts altres dirigents del Tripartit que ens governa van encapçalar manifestacions contra el Pla Hidrològic, que preveia un transvasament d'aigua de l'Ebre (exagerat, tot sia dit) cap el País Valencià i altres comunitats del sud i també cap a Barcelona.

El recolzament (matisat) que CiU va donar a aquest transvasament li va suposar perdre molts suports electorals a les comarques de l'Ebre i un gran desgast polític pel llavors president Pujol, que tot i defensar aquesta opció sempre va apostar clarament per portar aigua del Roina, com ara fa Mas. El transvasament que ara endeguen els socialistes i els seus socis de govern tampoc els sortirà de franc, com ja li va passa a CiU fa uns anys. De moment els dirigents d'ICV-Verds de les Terres de l'Ebre ja han demanat la dimissió del conseller de Medi Ambient, l'eco-socialista (ara els hi fa vergonya que els anomenin comunistes) Francesc Baltasar, han assegurat que abandonaran el partit si es materialitza el transvasament i han exigit a Iniciativa que abandoni el govern. A ERC, que tan bé va saber capitalitzar el rebuig al Pla Hidrològic en el seu moment, també comencen a bellugar-se. Els alcaldes d'aquesta formació política de les Terres de l'Ebre també han demanat la dimissió del conseller Baltasar i la militància comença a posar-se molt nerviosa...

De moment, avui, la Plataforma en Defensa de l'Ebre ha fet concentració davant de la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, al Palau Abària de Tortosa per expressar el seu rebuig total al transvasament que vol fer la Generalitat. Com es pot veure a la imatge s’han enganxat cartells a les portes i s’ha tirat sal al terra de l’entrada de la delegació. Demà farà una assemble general per debatre quines mesures d'oposició al transvasament posen en marxa.

Per la salut democràtica del país espero que els polítics que ara ens governen (que tan be vivien darrere la pancarta) tinguin la dignitat de portar el tema al Parlament (atès que la sequera que patim és un tema d'emergència nacional, Baltasar dixit) perquè els diputats escollits pels ciutadans expressin, amb llum i taquígrafs, si recolzen o no el transvasament.