dimarts, 20 de gener del 2009

Fora cotxes de la plaça Pau Vila!!












La Vanguardia publicava aquest diumenge una fotografia d'un lector, Pau Villier, on s'aprecia perfectament com els cotxes privats han envaït un dels espais públics més emblemàtics de Vilassar de Mar, la plaça Pau Vila, on s'hi troba una de les poques torres de guaita que encara es conserven al Maresme, la Torre d'en Nadal.

No acabo d'entendre com l'ajuntament ha gosat malmetre aquesta preciosa plaça, ara convertida en vulgar zona blava d'aparcament. Tots sabem que les finances municipals no són gaire pròsperes, però això no pot justificar de cap manera "carregar-se" un magnífic espai públic per recaptar quatre miserables euros que no serveixen ni per pintar les línies blaves del terra. El fet és més injustificable encara si tenim en compte que darrerament Vilassar ha incrementat notablement el nombre d'aparcaments de pagament (solars del mercat i de l'impremta de can Garcia) i s'està construint un nou pàrquing soterrat a la plaça Vicenç Casanovas. Per tant l'argument tant rebregat de la secular manca d'aparcaments tampoc s'aguanta per enlloc.

Molt em temo que la insensibilitat pel paisatge urbà dels nostres governants (en Quim Ferrer, l'alcalde, segur que hi reflexiona al respecte en el seu bloc mut) té més a veure amb l'afany recaptatori que s'ha desfermat al poble darrerament, amb pujades desorbitades de l'IBI i d'altres taxes (clavegueram, escombraries, etc...) que amb la racionalitat, el seny i el bon gust. Fora cotxes de la plaça Pau Vila!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Josep, l'Ajuntament ja va informar al seu dia que aquesta mesura, temporal, donava resposta a la manca d'aparcament al nucli antic, mentre es fan les obres a Vicenç Casanovas.

Suposo que el més ràpid i fàcil és criticar a l'Ajuntament i al seu Alcalde, però si ens parem a pensar una estoneta, breu, veurem que tot té una explicació.

Algú pot creure que a l'Ajuntament li agrada veure la plaça Pau Vila plena de cotxes? Si us plau...

Siguem més responsables i curosos, tots plegats. Quan tinguem Vicenç Casanovas a punt, amb una zona verda més extensa que l'anterior, amb aparcament soterrat, i Pau Vila buida de cotxes, en direm quelcom positiu?

La fama de l'home invisible ha dit...

Hola anònim, pels teus comentaris entenc que parles en nom de l'ajuntament, fet que em sembla positiu, doncs demostra que esteu al cas de les coses que es publiquen sobre Vilassar.

Un cop dit això et vull aclarir que la crítica a qualsevol decisió de l'administració és lliure i legitima. Per tant l'ajuntament, l'alcalde, o qualsevol altre representant municipal ha de tenir la suficient cintura per encaixar-la.

Ja sé que la decisió és temporal i està justificada, però continuo pensant que establir una zona blava a la plaça Pau Vila és una decisió desencertada que no dóna resposta a la manca d'aparcaments del nucli antic. Només cal veure els pocs cotxes que s'hi poden encabir en aquest espai.

Pensaria el mateix si s'hagués optat per habilitar la plaça de l'Ajuntament o qualsevol altre lloc emblemàtic del poble com a zona blava. Algú va plantejar, per exemple, habilitar la plaça del Círcol com aparcament temporal? L'agressió paisatgística, almenys, no hauria estat tant contundent.

A ningú li escapa que la gestió dels espais públics urbans és un tema complexe i al costat dels errors sovint també hi han encerts que cal reconèixer. En aquest sentit he de dir que em sembla molt assenyada la solució temporal que l'actual consistori ha donat al mercat municipal, ubicant-lo a la plaça Ventura Gassol. La solució és molt més bona que la plantejada per l'anterior equip de govern. Com pots veure, no hi tinc cap problema per parlar de les coses positives. Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

Què fàcil és criticar des del coneixement...

Sabia vostè que hem sigut els botiguers del casc antic els qui vam exigir a l'Ajuntament que es prengués aquesta decisió temporalment?

Abans de criticar caldria contrastar o simplement preguntar, quina llàstima!

Maria

La fama de l'home invisible ha dit...

Maria, la fi no justifica la decisió, encara que sigui temporal. Aquest aparcament és un nyap.