divendres, 8 de febrer del 2008

Gran Hermano


Llegeixo a la premsa que l'FBI invertirà properament 1.000 milions de dòlars (680 milions d'euros) per posar en marxa una base de dades gegant que inclourà informació física dels ciutadans com ara cicatrius, palmell de les mans, iris dels ulls, tatuatges, etc, etc... Com molt bé adverteix Barry Steinhart, director de la Unió de Llibertats Civils dels Estats Units (ACLU), amb l'entrada en funcionament d'aquest nou programa es pot consolidar "una societat cada cop més vigilada, on les persones poden ser rastrejades en qualsevol lloc i en qualsevol moment i on totes les activitats, per privades o íntimes que siguin, seran seguides, controlades, anotades i comparades". Això és el Gran Hermano de veritat, no la imbecil·litat que fan per televisió.

L'excusa, com gairebé sempre en aquests casos, és poder vigilar i identificar millor als delincuents i als terroristes, però la realitat és que amb aquesta eina a ple funcionament els ulls de l'oficina federal ianqui es ficaran al llit i a la tassa del vàter que qualsevol ciutadà sempre que vulguin. De moment ja ha començat a acumular imatges per reconèixer facialment la gent i dades sobre cicatrius i tatuatges que s'emmagatzemaran a les instal·lacions de l'FBI a Clarksburg (Virginia) fins que la tecnologia assoleixi el nivell adequat per ser aplicada. El següent pas serà, segons diu la premsa, comparar els ulls de la gent, especialment l'iris, com a part del nou programa biomètric de l'FBI d'Identificació de Nova Generació.

És evident que amb les petjades dactilars ja no n'hi ha prou per identificar a la gent. Ara cal saber també si en Tal o en Tal altre té una cicatriu en el mugró o un tatuatge en el penis. La intimitat s'ha acabat senyores i senyors. I tot en nom de la llibertat i la democràcia. La doctrina Bush cada cop arriba a més racons.

Per tal d'esborrar pistes, ja veig a més d'un o d'una passant per la cirurgia estètica després de rebre la visita de l'FBI.