dilluns, 9 de juny del 2008

La fe d'en Baltasar

Des que el conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Francesc Baltasar, li va demanar a la verge de Montserrat que fes alguna cosa per acabar amb la sequera que pateix Catalunya no ha deixat de ploure. Com hom sap, durant els funerals de l'abat emèrit de Montserrat Cassià Maria Just celebrats el passat mes d'abril, el conseller Baltasar -com ell mateix ha reconegut públicament- li va dir a la Moreneta: "ja saps que sóc agnòstic, però si pots fer-hi alguna cosa, fes-la". Després de la demostració de poder que ha fet la verge per antonomàsia dels catalans durant el darrrer mes i mig, n'estic segur que el conseller ecosocialista ja no és agnòstic, creu en els miracles, combrega fervorosament amb la fe catòlica i ha fet promesa de pujar agenollat a Montserrat cada sis mesos.
Recórrer a instàncies divines per aconseguir que plogui deu ser l'única cosa que darrerament li ha donat bons resultats al conseller, que ha encadenat pífies i despropòsits en tot l'afer de la sequera, ha mentit en seu parlamentària i, miraculosament, continua al front d'un departament que viu i propaga desconcert a dojo. Avui blanc, demà negre; avui faig el transvasament del Segre, demà no; avui faig el de l'Ebre, demà potser sí, si em deixen; avui porto aigua en vaixells cisterna, demà els deixo a port; avui faig captacions puntuals d'aigua, demà no; avui inicio les obres de la canonada d'aigua, demà les aturo; avui deixo omplir piscines, demà ordeno buidar-les; avui es pot regar la gespa, demà ho prohibeixo; avui construeixo dessaladores, demà ja veurem; avui activo el decret de la sequera, demà el derogo...

La incompetència del conseller i per extensió del govern de la Generalitat pel que fa a la sequera és de l'alçada d'un campanar. Mai a la vida s'havia fet tant el ridícul en un tema tant cabdal pel país. Sort de la verge i les pluges miraculoses, que en poc més de trenta dies han omplert els embassaments de la conca Ter-Llobregat fins al 44%, un 14% més que a la primera quinzena d'abril. Si no arribem a tenir el maig més plujós dels darrers cinquanta anys ja veig al visionari Baltasar anunciant una captació interestel·lar d'aigua de la Lluna.

I parlant d'una altra Lluna, la Lluna Baltasar. Acabo de llegir que a la filla del conseller de Medi Ambient, que treballa com adjunta a l'Oficina de Comunicació del Departament de Presidència, li acaben de pujar el sou. A partir d'ara cobrarà 14.000 euros més a l'any (més de 1.000 euros mensuals). Informar sobre els desencerts continuats del seu pare l'han catapultada a l'èxit!

Ridao, espero amb impaciència que facis pública (com ho vas fer quan manava CiU) la llista de càrrecs de confiança (i de familiars dels polítics del PSC, d'ERC i d'ICV) que treballen pel govern del Tripartit.