dilluns, 27 de desembre del 2010

Benvingut, senyor president

Del discurs d'Artur Mas durant la pressa de possessió com a 129è president de la Generalitat que s'ha fet aquest migdia, em quedo amb aquestes quatre declaracions de principis.

1.-Les seves paraules sobre l'actitud amb que pensa afrontar la presidència: "amb el cap fred, el cor calent, el puny ferm i els peus a terra".

2.-El reconeixement de que arriba a la presidència "amb més bagatge personal que el 2003", quan ho va intentar per primer cop. Reconeix així, explícitament, que els set anys a l'oposició l'han endurit i que ara serà millor president del que presumiblement ho hauria sigut llavors.

Foto: Albert Gea/Reuters
3.-"Tinc més deures per complir que drets a reclamar". Pragmatisme en estat pur. Bona forma d'exemplificar que arriba amb la intenció de treballar i no perdre el temps amb reivindicacions estèrils.

4.-Avís per a navegants: la "plenitud nacional" per a Catalunya "no és una feina per a impacients, sinó una missió que s'ha de complir a llarg termini".

Després de set anys de governs tripartits, amb més ombres que llums, ara cal demanar-li al nou president que es posi a treballar d'immediat amb rigor, seriositat i transparència i que faci una bona gestió econòmica i financera per sortir de la crisi. El país li ho agrairà. Benvingut, senyor president.

PD: El president José Montilla ha exemplificat un traspàs de poder exemplar. Amb la seva actitud ha dignificat la política i el càrrec. Chapeau.