dimarts, 19 de febrer del 2013

Quan Maribel Verdú venia hipoteques

e-Notícies:

L'actriu Maribel Verdú, guanyadora del Goya a la millor actriu, va dedicar el premi a les famílies que no tenen casa o que estan a punt de ser desnonades i també va criticar els bancs, encara que l'any 2010 va protagonitzar una campanya publicitària sobre les hipoteques d'UCI, una entitat vinculada al Banc Santander.

"M'agradaria dedicar aquest Goya a tota aquesta gent que ha perdut les seves cases, les seves il·lusions, les seves esperances fins i tot les seves vides per culpa d'un sistema trencat, injust, obsolet, que permet robar als pobres per donar-ho als rics", va dir la actriu durant el seu discurs.

Fa tres anys, Verdú va fer un anunci per promocionar la gestió d'UCI, dedicada al servei de les agències immobiliàries, defensant que "el mercat canvia, es mou" i conclou dient que "compraria" el pis que apareix en l'espot.

Aquesta entitat està denunciada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) per concedir "de manera irresponsable, cometent contínues irregularitats, sense cap control de risc i sabent que no es podrien pagar".

L'actriu recollint el seu Goya per Blancaneu
Està molt bé criticar al govern per lo malament que ho està fent, per les retallades que aplica, per les amnisties fiscals que concedeix als rics, per l'augment desmesurat de l'IVA als productes culturals (entre d'altres), per incomplir el seu programa electoral, per la corrupció i per moltíssimes altres coses. Ara bé, cal tenir la cara molt dura i la consciència molt corrompuda per afirmar que dedica el seu premi (meritori, tot siga dit) a tota la "gent que ha perdut les seves cases, les seves il·lusions, les seves esperances fins i tot les seves vides per culpa d'un sistema trencat, injust, obsolet, que permet robar als pobres per donar-ho als rics". Això és pot dir quan un té les mans netes i la consciència tranquil·la, però no per quedar bé davant d'un gran auditori ni per ser menys que d'altres companys de professió.

Maribel Verdú, com demostra aquest vídeo que ha aixecat l'e-Notícies (i també d'altres mitjans), ha venut hipoteques, ha format part activa de l'engranatge del sistema, s'ha beneficiat econòmicament del mateix i ha contribuït a l'engany que ha portat a la ruïna a milers de famílies. Els hi hauria de demanar perdó en comptes d'abanderar la bandera d'una progressia mal entesa. Hipòcrita!!

La gala dels Goya va tenir altra protagonista bocamoll, Candela Peña, que per no ser menys i criticar les retallades sanitàries va denunciar que el seu pare havia mort el 2011 en un hospital de Viladecans desatès, sense mantes per tapar-se ni aigua per beure. L'hospital ha desmentit rotundament aquestes acusacions inversemblants tot assegurant en un comunicat que ni l'actriu ni cap altre familiar van presentar mai cap reclamació per cap mena de negligència. Fins i tot una delegada sindical de l'hospital va desmentir l'actriu: “No es verdad que falten mantas ni agua en este centro sanitario. El problema grave es la falta de personal", ha assegurat Eliana López, del sindicat CGT.

Menció apart mereix també l'insigne progre Javier Bardem, un gran actor sota el meu punt de vista, que també es va emportar un Goya al millor documental per 'Hijos de las nubes, la última colonia', que va dedicar al poble saharaui. És molt plausible denunciar la qüestió del Sahara Occidental i la injustícia que afecta a milers de refugiats que viuen amuntegats enmig del desert en unes condicions infrahumanes. Sí, està molt bé denunciar aquestes coses i mostrar l'actitud de compromís que ell exhibeix amb aquesta causa. El que no acabo d'entendre és com pot compaginar aquesta militància amb la vida de luxe, ostentació i hedonisme que porta amb la seva parella Penélope Cruz a Califòrnia. Misteris de la naturalesa humana...