dijous, 15 de maig del 2008

Start Me Up

Start Me Up és una de les darreres cançons de la factoria Jagger-Richards (probablement la última) que ha ocupat llocs de privilegi a les llistes d'èxits internacionals. Aquest rock potent i avassallador, inclòs a l'àlbum Tatto You editat el 1981, és una de les peces que gairebé sempre està present al repertori de totes les gires mundials de The Rolling Stones.

A The Urban Jungle Tour, la gira que els va portar a Barcelona el juny de 1990 (van omplir l'Estadi Olímpic durant dos dies consecutius) era la cançó que obria l'espectacle, i mai millor dit. Encara se'm posen els pèls de gallina quan recordo aquella nit màgica de principis d'estiu. Era el primer cop que veia i escoltava als Stones en directe. Mare de Déu!! Quina posada en escena, quin so, quin control de la situació... Va ser fantàstic.

En el clip de vídeo que podeu veure i escoltar a continuació -extret de la filmació que va fer Tele 5 i posteriorment comercialitzada en un DVD- es poden veure -mentre sona la intro del Continental Drift- imatges de l'ambient de festa que es vivia a l'Estadi Olímpic abans de l'actuació, algunes imatges de la Barcelona de l'època (amb un mar de grues aixecant la vila olímpica), els Stones dirigint-se a l'escenari i l'apoteosi final: traca i l'Start Me Up ofegant els crits d'entusiasme de tots els que érem presents. Tot un luxe!