dijous, 28 de maig del 2009

Los hombres de Paco i el futbol

La gran victòria del Barça a la final de Roma només té una taca: la retransmissió d'Antena 3 TV. Aquesta cadena, que enguany ha compartit els drets d'emissió amb Canal +, ens va obsequiar la nit de la final de Roma amb una posada en escena desastrosa. Seguint la norma que ha fet servir aquesta cadena durant tota la temporada de la Champions League (Territorio Champions), la retransmissió d'ahir no va ser una excepció. Primer va ser la banda sonora de Gladiator al principi del programa, que convidava al cangueli. Desprès els comentaris poc afortunats de José A. Luque, el locutor del partit, sobre el que es veia al terreny de joc (no tenen a ningú que entengui mínimament de futbol?). El despropòsit de Luque -l'home de l'autobombo publicitari- va seguir amb les seves referències constants a la serie Los hombres de Paco intercalades amb la narració de les jugades. Ara entenc perquè tanta gent opta per silenciar el so de l'aparell de televisió i decideix escoltar el partit per la ràdio. Per rematar la feina, les pantallades publicitàries d'aquesta sèrie policíaca van aconseguir embrutar l'emissió cada dos per tres, passant a un segon pla les imatges del terreny de joc.

Foto: Getty Images
Un cop acabat el partit, quan l'eufòria dels jugadors i de tot el cos tècnic del Barça es va desfermar sobre l'estadi olímpic de Roma, Antena 3 ens va obsequiar amb un autèntic allau d'anuncis que va aigualir totalment aquells moments màgics de glòria i èxtasi col·lectiva. Si es descuiden arriben tard a l'entrega de la copa. Un desastre vaja. Sincerament espero que la pròxima temporada no sigui aquesta cadena la que faci les retransmissions en obert d'aquesta competició, perquè pitjor no ho poden fer. No tenen ni idea.

1 comentari:

Vicent Quiles ha dit...

Bon dia Josep, entenc el que sents, quant ho vaig veure vaig pensar paregut. El que jo vaig fer mentres van fer l'allau d'anuncis va ser pegar-me una bona dutxa i preparar taula per sopar, no podia deixar-me la vista en la pantalleta xicoteta... i em va sobrar temps. Ja ho veure tranquilament en el DVD pertinent(dimecres en MD).
I sí, tindrem sort, segons tinc entés, l'any que ve la Champions torna a TV3. El que no se és com ens apanyarem nosaltres per Alacant. El que si que tinc clar és que ho tiren per on ho tiren, ho escoltaré a Catalunya Ràdio amb el Puyal i el Torquemada.