divendres, 8 de maig del 2009

La fama de l'home invisible

George Harrison, l'home que sempre va intentar mantenir-se en un segon pla, lluny dels focus de la fama, tímid, callat, "invisible", com el va arribar a qualificar en una ocasió l'egolatra Lennon, ja té una estrella amb el seu nom al mític passeig de la Fama de Los Angeles, davant mateix de l'edifici de Capitol Records (l'editora dels seus discos i del catàleg beatle als Estats Units) en aquesta ciutat. Qui ho hauria de dir!! La cerimònia de descobriment de l'estrella, que va tenir lloc fa uns dies, va comptar segons expliquen les cròniques amb la presència de la seva dona Olivia i el seu fill Dhani i d'un bon grapat d'amics del músics com Paul McCartney, Tom Petty, Jeff Lyne, David Foster, l'ex Monty Phyton Eric Idle i l'actor Tom Hanks entre d'altres.


L'estrella de Harrison és la número 2.382 d'aquest passeig, on resten immortalitzats els noms de tota mena de gent relacionada amb el món de l'espectacle, sobretot actors i directors de cinema i músics. Aquesta distinció és la segona que es concedeix a un ex beatle. L'altra la té John Lennon. El Beatles, com a grup, també en tenen una altra.

Aquesta notícia coincideix amb l'anunci que aquesta mateixa setmana han fet EMI i Capitol Records del llançament a nivell mundial d'un nou disc recopilatori amb els gran èxits de George Harrison. L'àlbum, remasteritzat digitalment per Giles Martin (el fill del mític productor dels fab four) en els no menys mítics estudis Abbey Road de la discogràfica EMI a Londres, sortirà a la venda el proper dia 16 de juny i inclou 19 temes de la seva carrera en solitari i alguns temes de la seva època beatle gravats durant el concert benèfic pro Bangladesh que ell mateix va organitzar i promoure.

L'àbum, que porta per títol Let It Roll: Songs by George Harrison, inclou tots aquests temes:

1. Got My Mind Set On You
2. Give Me Love (Give Me Peace On Earth)
3. The Ballad Of Sir Frankie Crisp (Let It Roll)
4. My Sweet Lord
5. While My Guitar Gently Weeps [Live] Concert For Bangladesh
6. All Things Must Pass
7. Any Road
8. This Is Love
9. All Those Years Ago
10. Marwa Blues
11. What Is Life
12. Rising Sun
13. When We Was Fab
14. Something [Live] - Concert For Bangladesh
15. Blow Away
16. Cheer Down
17. Here Comes The Sun [Live] - Concert For Bangladesh
18. I Don't Want To Do It
19. Isn't It A Pity