diumenge, 18 de desembre del 2011

Barça: campió del món

El Barça s'acaba de proclamar campió del món al Japó apallissant el Santos de Brasil per un contundent 4-0. Amb aquesta nova copa el Barça torna a tancar un any triomfal. Ha guanyat 5 títols de 6 possibles: Champions League, Lliga, Mundial de Clubs, Supercopa d'Europa i Supercopa d'Espanya. Enhorabona a tots els jugadors, a l'equip tècnic que dirigeix Pep Guardiola (Sant Pep!!) i a tots els barcelonistes del món sencer. Visca el Barça!!!


Els jugadors celebren un dels gols de la final d'avui. Foto: Kazuhiro Nogi (AFP)


10 comentaris:

jose luis regojo ha dit...

Des de fa uns anys els seguidors del Barça ens estem acostumant a l'èxit permanent, cosa que els que ja tenim una edat, encara no ens ho acabem de creure.
Però també he constatat que paralelament a l'augment de victòries i copes hem anat perdent integritat i valors. Potser per això ens ho hem d'anar repetint (el valor de tenir valors, ...) a cada samarreta a final de temporada per tal de que ens ho creiem. http://joseluisregojo.blogspot.com/2011/12/el-futbol-club-barcelona-campeon-del.html

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Sincerament JL no veig que hagim anat "perdent integritat i valors". No se a qui et refereixes exactament amb aquesta afirmació però en els darrers anys (Guardiola, Unicef, Masia, excelents jugadors, exemple internacional, prestigi global,etc.). Estic més orgullós d'aquest Barça que el d'algunes èpoques passades. I també tinc una edat.

La fama de l'home invisible ha dit...

Jo tampoc hi trobo que l'equip hagi perdut integritat i valors. Crec que n'ha guanyat. Ara bé, una cosa és l'equip i l'altra el club com a tal. I aqui les coses ja no estan tant clares, sobretot pel que fa al tema de l'esponsorització. Això de que un pais medieval, una dictadura àrab, ens esponsoritzi em posa una mica els pèls de punta. Crec que el millor equip del món no hauria de tenir problemes per trobar patrocinadors més solvents i més democràtics.

jose luis regojo ha dit...

D'acord amb el teu aclariment 'Ara bé, una cosa és l'equip i l'altra el club com a tal', Josep.
Però, m'agradaria que tant en Pep com els jugadores es mullesin una mica més en la situació dels ddhh al seus països.

La fama de l'home invisible ha dit...

jl, això que demanes em sembla una mica més complicat. Per no fer-ho reben crítiques, i si ho fessin encara en rebrien més. Millor que es centrin en el que millor saben fer, jugar a futbol.

jose luis regojo ha dit...

Benvolgut, Més difícil era guanyar 13 copes en dos anys i mira .....
Bones festes!

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Disculpeu companys de debat: he trigat una mica en tornar a dir el que penso, però els àpats de nadal m'han donat molta feina. Crec que tots dos teniu part de raó i de raons. La meva opinió de catalanista independentista i independent, és que no podem exigir o demanar a "simples" joves futbolistes que facin allò que no fan intel.lectuals, polítics i opinadors "qualificats", excepte honroses excepcions.
Per altre banda, des de fa un temps -crisi obliga- estem veient com Occident està fent "negocis" amb aquells que tenen diners (convenis comercials, vitages en avions turcs,promoció de fundacions de Qatar, acceptar acordas bil.leterals, etc.) amb Estats que no respecten o poc els drets humans: Xina,Rússia,Qatar i d'altres llocs amb "petrodollars" i el Barça tampoc pot anar massa de "mare-teresa-de-calcuta". El Barça de no deixa de ser un club privat de socis, això si, amb milions de seguidors i admiradors arreu del món: un orgull, esportivament Esportivament i institucional. Ara, perfectes no.

jose luis regojo ha dit...

Abans de tot, bon profit! ;)
Si és que en el fons tots tres estem d'acord en allò que és important, però mireu la cara d'aquestes persones que van retrobar les seves famílies durant aquest any que acaba i veureu si val la pena o no insistir en tots els àmbits: polítics, tertulians, periodistes, ciutadans anònims i esportistes d'èlit. Bon any!
http://www.youtube.com/watch?v=AOfretFfXBs

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Hola jl: Un bon any també per a tu. I espero que també hagis menjat de gust aquests dies d'exageració culinaria i tal. I encara no s'ha acabat del tot...
Tens raó que, amb alguns matisos, tots tres estem dient i defensant el mateix. Salut!

La fama de l'home invisible ha dit...

Salut, bon 2012 i visca el Barça!!