dimecres, 25 de març del 2009

Els pets de vaca contaminen

Les vaques espanyoles emeten el 3% del total d'emissions de gasos d'efecte hivernacle que llança a l'atmosfera el país. És a dir, perquè ens entenguem, els pets de les vaques contaminen. Aquesta és l'espectacular conclusió d'un estudi inútil -que probablement haurà costat una milionada- encarregat pel Fòrum Interalimentari per mesurar "la influència de les explotacions ramaderes espanyoles en el canvi climàtic". Segons l'estudi, del qual se'n fan ressò avui alguns mitjans de comunicació, a Espanya estem de sort, doncs les nostres vaques contaminen la meitat que les seves "parentes" d'altres països, responsables del 6% de la contaminació per CO2 que suporta el planeta. Tot i aquest alleujament, el sentiment de culpabilitat que ens envairà ara quan ens beguem un got de llet o ens mengem una xulla o un filet pot ser insuportable. Ja m'ho estic imaginant...

Que les vaques asturianes o les catalanes controlen millor els esfínters que les suïsses o les australianes ho certifica el fet que l'emanació de gasos d'efecte hivernacle generada per la cabanya ramadera del país representa tan sols el 9% del total nacional, mentre que el percentatge es dispara fins al 18% en el cas de la ramaderia mundial. Qui ens ho havia de dir, gràcies a aquest curiós estudi ara sabem que el bestiar espanyol menja pinso de millor qualitat (i probablement beu aigua mineral) i per això els gasos intestinals que provoquen les seves digestions esclaten amb menys virulència. La repera, vaja.

Posats a ser malpensats... No serà que darrere de tot això s'amaga una operació de la industria farmacèutica per desenvolupar algun medicament per animals (l'Aerored per vaques, posem per cas...) que controli l'aerofàgia d'aquests pobres animalons? I ja que ens movem en terrenys d'estupidesa escatològica, m'agradaria saber per què el Fòrum Interalimentari no calcula també quin és l'impacte ambiental dels pets dels humans. Seria molt instructiu saber si les llufes dels homes són més contaminants que les de les dones o si, posem per cas, els valencians emeten més CO2 que els bascos. I no diguem ja si l'estudi s'endinsa en el món de la política. Res més apassionant que discernir si són els polítics de dretes o els d'esquerres els que emeten més gasos d'efecte hivernacle. I si salta la sorpresa, per allò de l'alimentació, i resulta que els pets més contaminants són els dels polítics dels partits verds? Quin escàndol!!

3 comentaris:

Dessmond ha dit...

Acabo de trobar via cercablocs.cat que aquest blog és de Vilassar. He pensat: vaig a treure-hi el nas. I cony, justament aquest post no convida massa a treure el nas.

Anònim ha dit...

L'altre dia el Molina va treure aixó dels pets de vaca que contaminen més que els cotxes i ho he tornat a escoltar parlant d'un país nòrdic, en referència a la menja de carn. Gens oportú quan hi ha episodis de "mobbing" rural com le soroll de les esquelles, les pudors, etc. Quin paisatge tindriem a Catalunya sense la nostra pagesia que contribueix a endreçar la terra? És més els hariem de subvencionar suficientment per continuar gaudint de la nostra terra!

Anònim ha dit...

Però diuen que lo que contamina una vaca en un any ho contamina un camió en un parell de dies. No sé del tot cert si m'equivoco, sóc una simple oient d'una conversació sense sentit, d'aquest tema se'n parla vestatnt, i a mi m'ha fet molta gràcia el fet de que els pets de vaca contaminin. Jeje! Gràcies per la informació que em mancava ;) petons.