dimecres, 11 de març del 2009

Del "chorreo" al canguelo

L'eliminació del Madrid a la Champions a mans del Liverpool posa de manifest un cop més que a la vida -i en el món de l'esport encara més- no es pot anar de prepotent. La fatxenderia del seu president, que fa unes setmanes va assegurar que el seu equip li donaria "un chorreo" a l'equip anglès ara li passa una factura social i mediàtica descomunal.

Casillas, el millor, va acabar plorant. Foto: AP /Paul Thomas
Només cal llegir els titulars que avui li dediquen a la derrota dels blancs els principals diaris generalistes i esportius de Madrid i Barcelona per entendre que les patacades sempre són més grans i humiliants si venen precedides per episodis de prepotència i altivesa. Per culpa del bocamoll del seu president, avui gairebé tots els diaris se'n foten del Realísimo a les seves portades i pàgines interiors. El to clarament burlesc domina els titulars de la majoria dels diaris, on es poden llegir coses com aquestes: "Chorreo" i al carrer (El Periódico), El Liverpool "chorrea" al Madrid (La Vanguardia), Hubo "chorreo" en Liverpool... pero al Madrid (ABC), "Chorreo" total al Madrid (Marca), Eurochorreo (Mundo Deportivo), El Liverpool "chorreó" a un Madrid bochornoso (Sport).

Sort encara que alguns mitjans s'han compadit i han evitat emprar el "chorreo" en els titulars per no fer més gran la ferida. Tot i així no sé si ha estat pitjor el remei que la malaltia, doncs posen de manifest a les clares que l'equip merenga ha tocat fons: El Madrid humillado cae en Liverpool (El Mundo), Casillas no se merecía esto (As), El Liverpool hace añicos al Madrid (El País) o Anfield crema el Madrid (Avui). Fins i tot el pobre Mijatovic, director esportiu del Madrid, va haver de reconèixer ahir desprès del partit -com així ho recullen molts mitjans de comunicació avui- que, efectivament, "esta derrota sí que es un chorreo". Senyor Boluda, menys "chorreos" i menys prepotència i més humilitat. Humilitat, molta humilitat.