dilluns, 17 de desembre del 2012

Messi, el teu dit ens assenyala el camí

Amb el doblet d'ahir contra l'Atlético de Madrid l'astre argentí del Barça situa en 90 el rècord de gols marcats en un any per un jugador (i encara li queda jugar un partit abans que acabi el 2012, contra el Valladolid). Messi és una màquina de marcar a totes les competicions. Superat ja el rècord de 85 gols de l'alemany Gerd Müller, Leo segueix sumant i sumant. Aviat ja no li quedarà cap rècord per batre. Amb el doblet davant l'Atlético suma 90 gols, però és que a més el jugador argentí ha marcat 14 doblets aquesta temporada, una xifra que mai havia aconseguit. Messi porta 6 partits consecutius marcant a la lliga i sempre marcant dos gols (Mallorca, Saragossa, Llevant, Athletic, Betis i Atlético). 



Messi ha marcat tot solet, més gols que 16 equips de primera divisió: actualment és el màxim golejador de la lliga amb 25 gols, seguit per Falcão, amb 17 i Cristiano Ronaldo amb 14. Ha signat un doblet en 11 jornades de lliga i un triplet davant el Depor. Porta 59 partits en què marca dos o més gols en el campionat de Lliga i 23 en les que marca tres o més gols al llarg de la seva carrera. Messi és el màxim golejador blaugrana de la història de la lliga espanyola. Porta 194 dianes en aquesta competició, superant a César Rodríguez (190).

El seu dit continua assenyalant el camí a aquest magnífic equip i a tots els seguidors del Barça. El seu dit lidera el millor inici del Barça a la lliga (15 victòries i 1 empat en 16 partits), el millor a nivell històric de tots els equips de primera divisió. El seu dit, a diferència d'altres dits ignominiosos, també assenyala el camí cap a l'excel·lència, la competitivitat ben entesa i la victòria. Ell, que probablement és el millor jugador de la història del futbol, mai ha presumit de ser únic o especial. No li cal, s'ho passa tant bé jugant a futbol que amb això en té prou. I nosaltres, que som uns autèntics afortunats de veure'l, també. Gràcies Leo.