dijous, 31 de gener del 2008

Carsharing ecològic

Ahir es van presentar a Barcelona els nous cotxes híbrids que Avancar Carsharing, el primer i únic operador de carsharing d'Espanya, ha incorporat a la seva flota de vehicles. Els nous cotxes, més respectuosos amb el medi ambient que els convencionals, incorporen una tecnologia d'avantguarda basada en la combinació de dos motors, un de benzina de baix consum i un altre elèctric. Aquests vehicles, els Honda Civic Hybrid, ofereixen un rendiment equivalent a un motor d'1,8 litres amb un consum de 4,6 litres per 100 km i unes emissions contaminants d'entre les més baixes del món (109 gr/km de CO2).

Amb aquesta nova categoria de vehicles el carsharing fa un pas endavant decisiu per esdevenir, en un futur proper, la clau d'una mobilitat més sostenible. Per les seves especials característiques tècniques i mecàniques, els nous cotxes híbrids presenten uns clars avantatges respecte als cotxes convencionals: menys consum de combustible, menys contaminació, més respecte pel medi ambient i més estalvi energètic.

La incorporació d'aquests nous vehicles a la flota d'Avancar Carsharing dóna un impuls considerable al compromís històric d'aquesta companyia amb la mobilitat sostenible i, alhora, suposa un primer pas important en el procés de renovació i adaptació de la flota envers uns paràmetres de major respecte amb el medi ambient.

El carsharing funciona a Barcelona, Sabadell, Granollers i Sant Cugat del Vallès. Actualment compta amb prop de 1.500 clients i una flota de 85 vehicles de diferents models i tipologies (utility, compact, hybrid, station wagon, familiar i minibus) situats en 28 aparcaments repartits estratègicament per Barcelona i les ciutats de l'àrea metropolitana esmentades. D'aquesta manera, molt a prop de casa o de la feina sempre hi ha disponible un vehicle de carsharing.

El servei de carsharing és operatiu les 24 hores del dia tots els dies de l’any i es pot utilitzar per a períodes que van des d'1 hora fins a diversos dies. Funciona d'una forma molt flexible i senzilla: la reserva del vehicle es pot fer online a la web d'Avancar Carsharing o bé trucat al telèfon 902 55 00 50 fins a 5 minuts abans del viatge. Després, amb la targeta de client, s'accedeix al vehicle en un dels aparcaments de la companyia, i a conduir... Per ser client del servei es paga una quota anual (de 30€ si s'utilitza esporàdicament el servei o de 80€ si s'utilitza sovint). El servei es paga en funció de les hores d'ús i pels quilòmetres recorreguts i es factura a finals de mes. El preu final inclou el combustible, l'assegurança a tot risc i l'IVA.