dilluns, 21 de gener del 2008

Liverpool 8

Ringo Starr acaba de publicar un nou disc d'estudi, Liverpool 8 , el número 14 de la seva carrera en solitari. El nou treball de l'ex baterista de The Beatles ha compta t amb la col·laboració de DaveStewart (Eurythmics) en les lletres i dels musics Mark Hudson, Gary Burr, Steve Dudas, SeanHurley i Zac Rae.

El nou treball musical de Ringo s'ha posat a la venda pocs dies després de la seva participació en el concert de presentació de Liverpool com a capital europea de la cultura 2008. El disc és un exercici de nostàlgia envers els anys 60, els anys de l'eclosió de la beatlemania. Musicalment parlant, aporta ben poc, com el darrer treball de Paul McCartney Memory Almoust Full. Res a veure amb el vigorós i potent Ringo Rama que va editar el 2003.

Liverpool 8
comença amb el tema que dona títol al disc, on el famós bateria fa una mena de viatge autobiogràfic. En la lletra d'aquesta cançó, Ringo esmenta als seus vells companys de viatge -George, Paul i John- i recorda alguns episodis de joventut en el camí cap a la fama mundial que tots quatre van assolir. És un viatge calidoscòpic -com es pot apreciar en el viodeoclip de la cançó- cap a una altra època. Cançons d'estil jovial i naïf amb aclucades d'ull a diversos estils musicals.

A més d'editar-se en el format convencional de CD, el disc també utilitzarà com a suport una polsera flash USB, tota una novetat per escoltar música, veure fotos i vídeos amb entrevistes a l'artista, i descarregar melodies del nou disc en el telèfon mòbil.