dijous, 23 d’octubre del 2008

L'Audi de Benach

Fem una mica de demagògia. El president del Parlament de Catalunya, el republicà Ernest Benach, acaba d'estrenar cotxe oficial: un Audi A8 de 110.000 euros amb tots els accessoris i mesures de seguretat incorporats. Tots? No. El dirigent d'ERC no en tenia prou amb els accessoris "estàndard" del vehicle i n'ha incorporat d'altres per fer-lo més confortable: escriptori de fusta a mida, reposapeus, televisió, mp3 i bluetooth. Segons informa la premsa malintencionada, el tunejat extra del cotxe ens ha costat als contribuents altres 20.000 euros, molt més del que costen la majoria d'utilitaris que circulen pels carrers.

Un cop més Benach torna a donar exemple. L'any passat va indignar milers de conductors, que atrapats a l'autopista C-32, van comprovar com el seu cotxe oficial els avançava a tota velocitat pel voral de la via, maniobra que la policia catalana va justificar argumentant motius de seguretat. Ara, en plena crisi econòmica, i mentre el Parlament de Catalunya redueix un 5,5% el seu pressupost i decideix congelar els sous dels diputats i les despeses de protocol i publicitat, aquest representant del partit de les "mans netes" compra un dels vehicles més cars i contaminants del mercat.

Benach deu creure que a la independència s'arriba abans amb un cotxe potent i confortable. Segur que no li falta raó. I més si el paguen uns altres.