dissabte, 25 d’octubre del 2008

L'Audi de Benach / 3

Acabem amb la demagògia. Diu el president del Parlament en el seu bloc personal "La força de la unitat. L'esperit de la renovació", que la polèmica suscitada pel cost del seu nou cotxe oficial no s'ha de "personalitzar i que les institucions catalanes han de quedar per damunt de polèmiques demagògiques partidistes". I afegeix: "les meves tasques com a president del Parlament exigeixen l’ús de determinades infraestructures, d’acord amb les normes de funcionament de la institució i que, en cap cas, poden ser considerades un caprici personal. Per tant aquest és un tema del Parlament, i el mateix Parlament haurà de reflexionar i donar les explicacions que consideri convenients".

O sigui, que ell no té cap responsabilitat en tot l'afer, que el tunejat del cotxe no es un caprici personal, que tot respon a polèmiques demagògiques partidistes i que, en tot cas, és el Parlament qui ha de donar explicacions i no ell. Genial! A aquest senyor l'hauran de fitxar els del Tricicle, doncs no es poden dir tantes coses amb tan poques paraules. Aviat també utilitzarà la mímica per treure's les puces de sobre. Quines galtes...

Qui fa demagògia, senyor Benach? Com a ciutadà que paga els seus impostos entenc que el president del Parlament, com el de la Generalitat o els consellers, han de portar un cotxe digne i ben equipat i, sobretot, segur. Ningú m'ha de dir que això costa uns diners, doncs ja ho sé i assumeixo gustosament que una part dels mus impostos es destinin a aquests quefers. El que no tolero són les lliçons de transparència i "mans netes" a que ens tenen acostumats els dirigents d'Esquerra. Dir que els accessoris que s'ha instal·lat al cotxe no són un caprici és el mateix que dir-nos imbècils a tots. No serien un caprici si un televisor, un reposapeus i una taula plegable tinguessin un preu normal i raonable. Si costen més de 9.000 euros sí són un caprici, i car.

Fins i tot el conseller d'Interior i Relacions Institucionals Joan Saura (ICV), va exigir ahir explicacions públiques a Benach (ERC). En unes declaracions fetes a una emissora de ràdio, el conseller va manifestar que "
es necessita una explicació perquè a ningú se li escapa que, en moments de crisi, una despesa com aquesta ofèn". El conseller té raó en aquesta ocasió. Benach ens ha ofès. I això no són polèmiques interessades.