dijous, 27 de novembre del 2008

Tele 5 enalteix la delinqüència

Les maleïdes audiències de televisió tornen a tenir la culpa. Faltaria més. I per fer-les augmentar a la cadena privada de televisió Tele 5 no se li ha ocorregut res millor que enaltir la delinqüència. Sí, sí, així, tal com sona. Fa uns dies va entrevistar a canvi d'una sucosa quantitat de diners (50.000 euros, segons algunes fonts) a Luis Roldán -aquell director general de la Guàrdia Civil d'infausta memòria que es va embutxacar 1.800 milions de pessetes-, i ara amenaça d'entrevistar (diuen que a canvi de 350.000 euros) a un altre xoriço de categoria, Julián Muñoz, ex-alcalde de Marbella i suposat nuvi d'Isabel Pantoja.

És a dir, perquè ens entenguem, ser un xoriço, un lladre o un pispa, la tele ho ha convertit en una professió rendible. Com diu Ferran Monegal, i jo ho subscric, pagar a un delinqüent perquè surti a la televisió és, a més d'indecent, una forma de subvencionar el delicte. Aquests de Tele 5 -i també els d'altres cadenes privades- s'ho haurien de fer mirar, doncs això de que tot val per incrementar l'audiència, a més de ser una fal·làcia, és una subversió del servei informatiu que se suposa que han prestar.

I ja que ningú ens defensa d'aquesta indecència informativa, almenys ens podem consolar amb que l'Audiència de Madrid ha ordenat l'embargament dels diners percebuts de Tele 5 per l'impresentable Roldán. La possibilitat que hagi percebut diners per aquesta entrevista, sense haver abonat encara els 3,4 milions d'euros que li van imposar com a responsabilitat civil és, en opinió del tribunal, "una burla a l'Estat i als contribuents". Els jutges també investiguen quants diners cobrarà amb exactitud Muñoz per poder embargar-los. Si no se'n surten en la investigació que reclamin l'ajut de l'impassible Horatio del CSI. El trobaran a Tele 5.

1 comentari:

Sergio ha dit...

Totalment d'acord.
Em pareix deplorable tota aquesta situació... soles faltaven els xoriços!!

Gràcies pel comentari que has deixat al meu blog.