dimarts, 23 de juny del 2009

Prioritats polítiques

27 de maig / Estadi Olímpic de Roma / Final de la UEFA Champions League

Llotja d'autoritats: Joan Carles I, rei d'Espanya; José Luis Rodríguez Zapatero (PSOE), president del govern d'Espanya; Carme Chacón (PSC), ministra de Defensa; Celestino Corbacho (PSC), ministre de Treball; José Montilla (PSC), president de la Generalitat de Catalunya; Ernest Benach (ERC), president del Parlament de Catalunya; Josep Lluís Carod Rovira (ERC), vicepresident de la Generalitat i cap d'afers exteriors del govern; Francesc Baltasar (ICV), conseller de Medi Ambient; Rafael Ribó (ICV), Síndic de Greuges de Catalunya i Jordi Hereu (PSC), alcalde de Barcelona.

A la final de Roma que van disputar el Barça i el Manchester també hi eren presents Artur Mas, cap de l'oposició i líder de CiU; Josep Antoni Duran Lleida, secretari general de CiU; Alícia Sánchez-Camacho, president del PP català; Aleix Vidal Quadras, candidat del PP a les eleccions europees; Joan Puigcercós, líder d'ERC; Oriol Pujol, portaveu de CiU al Parlament; Xavier Trias i Pere Alcober, regidors de CiU a l'ajuntament de Barcelona; Pasqual Maragall, ex president de la Generalitat i ex dirigent del PSC i Miquel Roca, ex dirigent de CiU. Probablement la llista de polítics espanyols i catalans que aquell dia es van desplaçar a Roma sigui més llarga. He posat els que a mi em consta que van anar-hi.

22 de juny / Bathalapalli (Índia) / Funeral d'Estat pel cooperant català Vicent Ferrer

Autoritats assistents: José Bono (PSOE), president del Congrés dels Diputats, en representació del govern d'Espanya; Roser Clavell, viceconsellera d'Afers Exteriors i Cooperació de la Generalitat de Catalunya (la segona de Carod Rovira), en representació del govern de Catalunya.

A l'enterrament de Vicent Ferrer van assistir més de 15.000 persones, la majoria del districte d'Anantapur, epicentre de l'obra social del filantrop català. Per la capella ardent del cooperant han desfilat durant els darrers dies més de 300.000 indis agraïts per la seva tasca humanitària.

Sobren les paraules...