divendres, 14 de maig del 2010

Montilla es retallarà el sou

Estic commogut. El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha anunciat aquesta setmana "una retallada exemplar" dels sous dels membres del Govern i dels alts càrrecs començant pel seu. El que no ha especificat el president (almenys de moment) és què entén ell per exemplaritat i per tant no sabem si es retallarà el sou un 5%, com ho faran amb els funcionaris, un 15% com els ministres d'en ZP, o serà encara més agosarat.

De moment la única cosa que sabem és que el senyor Montilla cobrava l'any 2008 la mòdica xifra de 169.446,78 euros anuals bruts (28 milions de pessetes de res...) i els seus consellers la també mòdica xifra de 127.737,04 euros bruts anuals. El sou del president i els consellers dels anys 2009 i 2010 el desconeixem, doncs ha desaparegut misteriosament de la pàgina web de la Generalitat. La transparència promesa, s'ha acabat, sobretot en temps de crisi.

Montilla i senyora

El sou dels polítics ha de ser digne, no ens equivoquem, però tant? Per a qui no ho sàpiga, en Montilla és el polític més ben pagat d'Espanya. El segon de la llista és el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué (144.000 € l'any 2007, darrera dada disponible) i el tercer l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu (117.398€ l'any 2007). El que uneix a aquests tres homes també és de domini públic, els tres són socialistes. No deixa de sorprendre que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, tingui un sou de 91.982 euros bruts a l'any (2009), gairebé la meitat que en Montilla, l'alumne més llest de la classe, sobretot a l'hora d'apujar-se el sou.

Continuo commogut. Em poso en la pell del president i entenc que l'exercici d'austeritat que haurà de fer li comportarà molts sacrificis personals i familiars. Ja ho deia la seva esposa, Anna Hernández Bonancia, a finals del passat mes de febrer durant la presentació del llibre Descubriendo a Montilla: "lo único que tenemos son deudas, una casa y un coche de diez años". La "pobra" esposa del president guanya 125.000 miserables euros anuals gràcies a les seves pluriocupacions relacionades amb la política. Algú recorda quan els socialistes bramaven per la "menjadora d'en Pujol"? Quina llàstima que em fan.

Com la retallada del sou del president sigui molt gran pot perillar, fins i tot, l'educació dels seus fills en el Col·legi Alemany d'Esplugues de Llobregat, centre privat de reconegut prestigi i elitisme. O algú creia que els fills del president estudiaven en un centre públic qualsevol amb tota la xusma? Vaja, al final m'ha sortit la vena demagògica.

2 comentaris:

Pili (BCN) ha dit...

Lo que no dice la señora presidenta es que la casa que tienen los Montilla en Sant Just Desvern les has costado más de 2 millones de euros. Y respecto al coche de 10 años qué decir... ¿Para qué se lo van a cambiar si los dos van diempre en coche oficial?

Pere ha dit...

Montilla el polític més ben pagat d'Espanya? Caram com les gasten aquests sociates, no s'estan de res. Per un paio que només té estudis primaris no està gens malament.