dilluns, 17 de maig del 2010

Espectacular !!

La lliga que ahir va guanyar el Barça és espectacular. Les xifres d'aquesta brillant victòria així ho avalen. Són, per no afegir més adjectius, contundents. Rècord absolut de punts de la lliga (99); rècord de partits guanyats (31 de 38); només un partit perdut en tota la competició; màxim golejador de la lliga (Pichichi per en Messi amb 34 gols); equip menys golejat de la lliga (Zamora per en Valdés amb 24 gols encaixats en 38 partits / 0,63 gols per partit).

Foto: EFE/Albert Olivé
La victòria del Barça a la lliga 2009-10 té molt mèrit, doncs l'equip ha hagut de superar un munt d'entrebancs i pressions per guanyar-la. D'entrada, semblava que abans de jugar-la ja l'havia guanyat l'etern rival amb els seus fitxatges galàctics, després tota la història absurda del villarato... Al final, però, la feina ben feta, la constància, el no perdre mai la moral i ser fidels a la filosofia de joc "made in Masia" a la qual ja m'he referit en d'altres ocasions, ha tornat a donar els fruits desitjats.

L'equip, a més, s'ha hagut d'esforçar física i mentalment molt més que el segon classificat, doncs ha jugat 17 partits més que ell durant tota la temporada (partits de supercopa d'Espanya i d'Europa, mundial de clubs, més eliminatòries de Copa, més eliminatòries de Champions). Tot i aquest estres físic i mental, l'equip ha estat capaç de guanyar la lliga més espectacular de la història, superant totes les expectatives i la pressió bestial dels que pensen que les lligues es guanyen a base de talonari i s'obliden que on realment es guanyen és al terreny de joc.

Ahir, durant la celebració del campionat l'equip i l'entrenador van evidenciar una altra cosa, que encara tenen molta fam de títols. "Us en devem una", va dir el tècnic a l’afició recordant que el proper dissabte havien d’estar a la final de la Champions al Bernabeu. Els barcelonistes podem estar tranquils, la propera temporada sortiran, de nou, a guanyar-ho tot.

Guardiola, que és tot un senyor (que n'aprenguin tots aquests que tant parlen de "señorío") va reblar el clau a la roda de premsa posterior a les celebracions: "Les meves primeres paraules són per als jugadors i el tècnic del Madrid. Per a ells i ningú més. Han tingut un comportament admirable. Sense ells, no tindríem 99 punts", va dir l’entrenador blaugrana, recordant "la gran temporada que han fet". Chapeau!! Després, com no podia ser d'altra manera, va lloar la feina dels seus jugadors, a qui va posar una nota altíssima: "Els han menyspreat i els han faltat al respecte, però han fet una gran temporada, aquesta és la realitat, fer 99 punts és una passada. Només l’Inter de Mancini n’havia aconseguit 97". Visca el Barça!!!

1 comentari:

Vicent Quiles ha dit...

Ja saps que la feina ben feta no té fronteres... ni té rival.

A disfrutar-ho.