dissabte, 3 de juliol del 2010

Esto es uno

En Johan se la sap llarga. Davant la perspectiva de patir el plebiscit públic que el nou president del Barca li preparava a l'assemblea de socis, Cruyff ha decidit tornar l'honor que li va atorgar en Laporta i des d'ahir ja no és president d'honor del Barça. "Si sóc una molèstia -va dir- me'n vaig". Dit i fet. Sense pensar-s'ho gaire es va presentar a les oficines del club i va tornar la insígnia i l'honor concedit. A penes ha durat dos dies amb Sandro Rosell al capdavant del club. Esto es uno.

Foto: Julio Carbó

"Em va costar molt acceptar un càrrec com aquest, però costa molt poc tornar-lo", va explicar el ja ex president d'honor, que va ser nomenat amb l'aprovació per unanimitat de la directiva de Laporta el 26 de març passat i va ser investit públicament el 8 d'abril. En un post que vaig publicar en aquest bloc l'endemà de prendre possessió com a president d'honor, explicava que no creia necessari aquest càrrec, però que un cop institucionalitzat ningú millor que Johan per ostentar-lo, doncs el Barça d'avui és una part important del seu llegat.

Emulant el gran jugador que fou, ahir Cruyff va driblar el nou president en una jugada mestra que el va deixar descol·locat i li va ficar un gol de bandera per tot l'escaire. Mentre en Rosell feia una roda de premsa en una de les sales del Camp Nou, el "flaco" es va presentar a les oficines del club rodejat de càmeres i periodistes per renunciar al seu càrrec honorífic. En Sandro encara deu romandre marejat del canvi de ritme que li va etzibar sense despentinar-se. Quin cop d'efecte. El "gallina de piel" els té quadrats, era un geni jugant i encara conserva el talent...

Qualsevol club del món estaria encantat de tenir com a president d'honor un dels futbolistes més grans de tots els temps, però el Barça és diferent. Quina llàstima. A Sandro Rosell li faran falta seny i encert a cabassos. De moment ha començat malament. Plantejar en la primera reunió de la junta directiva el plebiscit contra Cruyff no és de rebut. Segur que a l'agenda del club hi han coses més importants, urgents, prioritàries i transcendents que fer fora a l'holandès. Laporta es va equivocar fent-lo president d'honor al final del seu mandat. Rosell s'ha equivocat volent-lo fer fora només arribar. No es pot actuar guiat per la revenja. Per això li està que ni pintat que Cruyff l'hagi menyspreat d'aquesta manera retornant-li a una recepcionista -com es pot veure a la foto- els honors rebuts.