dilluns, 10 de setembre del 2012

Rèquiem per Catalunya

Catalunya celebrarà demà una nova derrota. La gran manifestació (perquè segur que serà gran, molt gran) que es farà amb motiu de la Diada servirà per a ben poc. Com a molt per visualitzar que al país creix el sentiment independentista (ja veuríem què passaria en un referèndum...), i per dir que encara estem vius, que seguim respirant, que no ens deixem doblegar, que som tossuts i que ens tornarem a aixecar després de perdre, ara, de nou, com tantes altres vegades des d'aquell llunyà 1714. 

M'agradaria molt equivocar-me, però em temo que com ha succeït després de totes les grans manifestacions dels darrers anys res no canviarà. Així que mentalitzem-nos: ni pacte fiscal, ni concert econòmic, ni dret a decidir, ni independència, ni res de res. Ens agradi o no ens agradi, en l'actual context polític i econòmic advers, Catalunya no decideix res, com tampoc ho feia quan la conjuntura era més favorable. A les proves em remeto: retallada dràstica de l'Estatut, sentències duríssimes contra la nostra llengua, increment de l'espoli fiscal, etc, etc. 

Molt han de canviar les coses, però crec que no erro el diagnostic. I que consti que no sóc cap endevinaire ni cap pessimista contumaç, simplement observo el que passa al meu voltant. Temps al temps. Salut i bona Diada a tothom!