dijous, 22 de novembre del 2012

Començar de nou (Starting Over)

Avui, 22 de novembre, se celebra el Dia de la Música en honor de Santa Cecília, la seva patrona (que també ho és dels poetes i dels cecs). Per celebrar aquesta diada com cal i aprofitant que fa pocs dies, (dissabte passat, 17 de novembre) es van complir 32 anys del llançament del darrer àlbum d'estudi d'en John Lennon, Double Fantasy, us proposo escoltar la cançó que obre el disc, (Just Like) Starting Over, el darrer gran èxit en vida del músic britànic a les llistes d'èxits.

A Double Fantasy l'ex beatle mostra la seva faceta musical més intimista. Després de cinc anys sense ficar-se en un estudi per gravar música, l'agost del 1980 va decidir que ja tenia mig criat al seu fill Sean i que ja tocava tornar a fer allò que millor sabia fer. El disc, que comparteix a mitges amb Yoko Ono, la seva dona, conté peces magnífiques com I'm Losing You, Beatiful Boy, Woman, Watching the Wheels o la que podeu escoltar en aquest post. De les peces que signa la  japonesa millor no parlar-ne.

El retorn de Lennon a la primera plana de l'actualitat musical va ser flor d'un dia, com tothom sap. No va tenir gaire temps per assaborir la seva reeixida musical. Tres setmanes després de sortir l'àlbum al mercat, un sonat el va assassinar a trets a la porta de casa seva, a Nova York. No va poder començar de nou, com diu el títol d'aquesta cançó. Una llàstima.