dimecres, 10 de desembre del 2008

El burro català

Els de Can Esquerra han tornat a encendre la polèmica. Aquesta vegada ha estat el diputat Joan Tardà, que mitinejant als cadells del partit amb motiu de la diada de la Constitució els va deixar anar -davant d'un taüt en flames que simbolitzava l'actual carta magna- que el Tribunal Constitucional "és un òrgan corrupte". La festa va acabar, per acabar-ho d'adobar, amb el crit "visca la República i que mori el Borbó".

Tenen raó els d'ERC quan diuen que les paraules de Tardà les empara la llibertat d'expressió. I tant. Ara bé, crec que per defensar les seves idees un diputat no ha de recórrer a l'exabrupte fàcil. Per encendre els ànims de les joventuts republicanes no calia encendre també -un cop més- l'odi de mitja Espanya contra Catalunya, els catalans i el seu govern.

L'actitud de Tardà denota irresponsabilitat, mala pràctica política i una clara manca d'educació. Un polític, a més, ha de tenir allò que en diuen "visió política", cosa que a la majoria de dirigents d'Esquerra els hi manca. Això comporta preveure la repercussió que poden tenir determinades manifestacions o actuacions. No es pot anar per la vida practicant el frikisme polític i fent el burro -català, es clar- cada dia i després queixar-te de les campanyes mediàtiques que organitza a les "espanyes" la dreta cavernària.

Per justificar tanta imbecil·litat, des del partit independentista argumenten que cridar "que mori el Borbó" no vol dir que desitgin la mort física del Rei, sinó que el seu crit és una defensa, encertada o no, de la República. Gràcies per l'aclariment senyors... Algú creu realment que un partit amb responsabilitats de govern pot assumir aquest discurs en ple segle XXI?