Per molt que ens agradin les begudes alcohòliques n'hi han algunes que més val no provar-les ni olorar-les. El seu contingut etílic és tant elevat, que només d'ensumar-les pots sortir-ne mig marejat i veient les coses borroses. La més "perillosa" de totes és l'aiguardent de cereals Everclear, que amb els seus 95 graus ostenta el rècord mundial de risc etílic. La beguda, prohibida en molts països lidera, òbviament, la llista de begudes no aptes per a fetges sensibles del llibre Guinnes dels rècords.
La segona posició d'aquest rànquing de desinfectants l'ocupa l'absenta, una beguda molt popular entre els artistes i escriptors al París de finals del segle XIX i principis del XX, que fou prohibida pels suposats efectes al·lucinògens que provocava. Aquest espirituós de 90º -elaborat a base de donzell, anís verd i fonoll- que ara torna a ser legal (l'elaboren diverses marques), era l'LSD de l'època i de ben segur que va inspirar a més d'un geni dels ambients bohemis parisencs d'aquells temps tant creatius.
La sisena posició d'aquesta peculiar classificació l'ocupa el tequila mexicà Sierra Silver amb només 75 graus d'alcohol, una beguda suau si la comparem amb els altres crema goles que us acabo de descriure. Dels 70 graus en avall -i fins arribar als 40 estàndard que llueixen la major part d'aquests destil·lats- trobem ja un munt de vodkes, tequiles, aiguardents, whiskys i conyacs que no val la pena detallar i que de ben segur ens han reconfortat en més d'un moment. Així que ja sabeu, compte amb el que bevem i recordem que si ho fem, per poc que sigui, res de tocar el volant. Salut !!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada