dimecres, 12 de gener del 2011

Pa negre, pa del bo

La pel·lícula catalana Pa negre, basada en la novel·la homònima d'Emili Teixidor i dirigida per Agustí Villaronga, acapara 14 nominacions als premis Goya del cinema espanyol. La notícia no m'ha sorprès, doncs realment és una pel·lícula excel·lent. La vaig veure fa unes poques setmanes  i em va impactar. Segons el meu parer és un dels millors films del 2010. Si més no, dels que jo he vist. Ho té tot. Bon argument, bon guió, bona direcció, bona ambientació, bons actors... Aconsello a qui encara no l'hagi vist que corri cap el cine, doncs actualment resulta difícil veure pel·lícules tant sòlides i de tanta qualitat.

Marina Comas i Francesc Colomer (Núria i Andreu al film)
És una història fascinant que ens hauria de fer reflexionar, doncs explica com les mentides dels adults i la dictadura transformen un nen innocent en un petit monstre que traeix, fins i tot, les seves arrels. Una història fosca que descriu molt bé l'època de la postguerra. És dura de pair, fins i tot angoixa, però val la pena. El repartiment, com ja he dit, és excel·lent, però jo em quedaria amb l'actuació supèrbia dels dos nens protagonistes, Francesc Colomer i Marina Comas, que aspiren a recollir el Goya al millor actor i la millor actriu revelació. La seva interpretació és magnifica, real i natural. Malgrat la seva joventut, sembla que això d'actuar ho hagin fet tota la vida.

2 comentaris:

La fama de l'home invisible ha dit...

Pa negre ha guanyat 13 dels 15 guardons als quals estava nominada en els premis Gaudí del cinema català competint amb altres grans films com Buried, Los ojos de Júlia, La mosquitera, Herois i el documental Bicicleta, cullera, poma sobre la lluita de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall contra l'Alzheimer.

Josep Bernabeu / Serveis de Comunicació ha dit...

Pa negre ha guanyat 9 dels 14 guardons als quals estava nominada en els premis Goya del cinema espanyol: millor pel·licula, millor director, millor guió adaptat,millor actriu protagonista, millor actriu de repartiment, millor direcció artística, millor direcció de fotografia i els més importants, doncs són el cor i l'ànima del film, a la Marina Comas i en Francesc Colomer com a millors actriu i actor revelació, respectivament. Els papers que fan aquests dos nens a Pa negre és genial. Felicitats a tots.