dimarts, 8 de febrer del 2011

Màrqueting social nazi

La caverna mediàtica madrilenya torna a manipular la realitat de la forma més barroera. El diari ABC publica avui un editorial on, sota l'epígraf  Mas sale ganando, es pot llegir això: "La entrevista de ayer entre Rodríguez Zapatero y Artur Mas ha servido para escenificar un acuerdo de intereses oportunistas en beneficio de ambas partes. El presidente del Gobierno gana unos meses para prolongar artificialmente una legislatura agotada en términos políticos. Por su parte, el líder de CiU refuerza su campaña victimista y cobra su apoyo a buen precio. La Generalitat sufre de asfixia económica como consecuencia del despilfarro del tripartito. Ahora, Mas intenta sacar tajada de un Ejecutivo débil. Es una historia que se ha repetido ya demasiadas veces en perjuicio del interés general".

Zapatero rep Mas al Palau de la Moncloa, ahir. Foto: Uly Martin (El País)
Tot plegat és fantàstic. Ara resulta que reclamar el pagament d'uns deutes contrets pel govern de ZP amb la Generalitat el 2008 (segons estableix la disposició addicional tercera de l'Estatut, una llei orgànica de l'Estat, no ho oblidem) i que fins ara encara no s'han pagat és "sacar tajada de un Ejecutivo dèbil, es una historia que se ha repetido ya demasiadas veces en perjuicio del interés general, es cobrar su apoyo a buen precio". Quins nassos. Reclamar que es compleixi la llei -només això, que es compleixi la llei- és voler aprofitar-se'n de la situació per collar a un govern dèbil. El món al revés.

És la cançoneta de sempre: mentir, enverinar, tergiversar, manipular... És voler fer creure a la ciutadania que ja tornen a ser aquí els maleïts catalans, que mai en tenen prou, per esprémer encara més les malmeses arques del govern. Ja ho deia el ministre de propaganda nazi Joseph Goebbels, una mentira repetida mil vegades es converteix en veritat. Dissortadament, aquesta és la realitat que ens envolta. Si més no, a nivell mediàtic. I així ens va. El màrqueting social nazi que practiquen la majoria dels mitjans de comunicació de la dreta espanyola funciona, molta gent se'ls creu.