dimecres, 24 d’agost del 2011

Malbaratar diners públics

Denúncia que publica avui J.R. Correal al Diari de Tarragona. Un nou i escandalós cas de malbaratament de recursos públics en infrastructures innecessàries a l'aeroport d'Osca:

"L’aeroport d’Osca (potser no sabíeu que Osca té aeroport) va comptabilitzar durant el mes de juliol quinze viatgers. L’aeroport d’Osca va costat 40 milions d’euros (altres fonts diuen 60) i té vint treballadors de plantilla a més d’altres dotze subcontractats d’empreses de seguretat i de neteja. És a dir, al juliol, cada passatger que va aterrar a Osca va tocar a dos empleats per barba. El cas de l’aeroport del Pirineu aragonès supera el que va passar amb l’AVE a Conca, que van suprimir perquè només tenia nou passatgers. Ara surten totes les bestieses que s’han fet en aquest país pels aires de grandesa d’alguns polítics. En canvi, d’altres infrastructures llargament reclamades i imprescindibles (com el corredor ferroviari mediterrani, això ho dic jo) encara són pendents de realització".

Quan van posar en marxa aquest aeroport el 2007, un alt càrrec del govern Zapatero, assegurava que en aquest aeròdrom operarien 300 vols setmanals per portar directament a esquiadors a les pistes aragoneses directament des de Madrid, Londres, La Corunya, Las Palmas i les Balears. Fou una utopia pensar que amb la passió per l'esqui n'hi hauria prou per mantenir aquesta infrastructura?

El cas s'afegeix a d'altres més sonats com els dels aeroports de Ciudad Real i Alguaire (Lleida), la xarxa de rodalies de Saragossa o el cas de l'AVE Toledo-Conca. Moltes d'aquestes obres, per no dir la majoria, s'han dut a a terme amb fons europeus. Com no volem que Europa, sobretot Alemanya (qui tradicionalment ha pagat aquesta festa de despropòsits dels polítics espanyols), desconfií de nosaltres?