dijous, 26 de gener del 2012

El Madrid no pot amb Guardiola (2)

Pepe trepitja Messi. La impotència genera violència. Foto: I. Gil (ABC)
L'arribada d'en Josep Guardiola a la banqueta del Barça ha sigut balsàmica pel club blaugrana i letal pel seu màxim rival futbolístic, el Real Madrid. En els enfrontaments directes dels dos equips amb Pep a la banqueta la superioritat del Barça és descomunal: 9 victòries, 4 empats i només 1 derrota (final de la Copa del Rei de l'any passat).

Des que Guardiola dirigeix al Barça, l'equip blanc ha tingut tres entrenadors, Juande Ramos, Manuel Pellegrini i José Mourinho. A dia d'avui, amb el portugués -a qui van contractar per tallar en sec la supremacia del Barça- s'ha vist les cares en 10 ocasions (7 la temporada 2010-11 i 3 amb el que portem de l'actual) amb un balanç demolidor: 5 victòries del Barça, 4 empats i 1 victòria del Madrid (l'esmentada final de Copa). I això encara no s'ha acabat...

La superioritat del Barça d'en Pep és total. El Madrid s'ha estavellat una i altra vegada contra el Barça, que s'ha erigit en la vara que mesura els seus mèrits futbolístics. Ho ha intentat amb totes les seves armes, fins i tot utilitzant el joc brut i la violència, però res... Contra la resta d'equips tot és possible. Guanyar-li al Barça, de moment, és una quimera. Si quantifiquem en gols aquests 14 enfrontaments el resultat també és contundent: Barça 32 - Madrid 13. Fins i tot l'Abidal deixa amb cara de carbonero a Casillas (xist dolent!!).

Durant aquest període de temps -menys de quatre anys- el Barça ha guanyat 13 títols de 16 possibles: 3 lligues, 3 Supercopes d'Espanya, 1 Copa del Rei, 2 Champions League, 2 Supercopes d'Europa i 2 Mundials de clubs. El balanç dels blancs és matusser: la Copa del Rei aixafada pel bus.

El Barça d'en Guardiola els hi té menjada la moral. Fins i tot en partits com el d'ahir al Camp Nou, on el Madrid va ser clarament superior, són incapaços d'enfonsar el Pep Team, que va jugar un dels pitjors partits que li recordo aquesta temporada i ens va fer patir de valent als culers. Doncs ni així. Com diu l'entrenador blanc i alguns dels seus jugadors, hi ha una conspiració arbitral (jajajaja...) per evitar sigui com sigui (en temps pretèrits va ser el famós villarato o el dopatge) que el Madrid guanyi al F.C. Barcelona. Obliden, però, que si en quest país existís la justícia esportiva (el Comitè de Competició és una broma) jugadors com Ramos, Alonso o Pepe ahir no haurien jugat després del joc brut i violent que van practicar durant el partit d'anada. Que continuïn amb aquest discurs victimista. Em recorden al Barça de fa trenta anys...


En fi, com deia a l'anterior post d'aquesta sèrie, la realitat és tossuda, molt tossuda.

Balanç dels 14 clàssics d'en Pep com a entrenador:

Temporada 2008-2009
Barça 2 - Madrid 0 (lliga)
Madrid 2 - Barça 6 (lliga)

Temporada 2009-2010
Barça 1 - Madrid 0 (lliga)
Madrid 0 - Barça 2 (lliga)

Temporada 2010-2011
Barça 5 - Madrid 0 (lliga)
Madrid 1 - Barça 1 (lliga)
Madrid 1 - Barça 0 (final Copa del Rei)
Madrid 0 - Barça 2 (semi Champions anada)
Barça 1 - Madrid 1 (semi Champions tornada)
Madrid 2 - Barça 2 (Supercopa d'Espanya anada)
Barça 3 - Madrid 2 (Supercopa d'Espanya tornada)

Temporada 2011-2012
Madrid 1 - Barça 3 (lliga)
Madrid 1 - Barça 2 (quarts Copa del Rei anada)
Barça 2 - Madrid 2 (quarts Copa del Rei tornada)