dimarts, 17 de gener del 2012

Mala llet sindical

Fa uns dies parlàvem en aquest bloc d'innocentades sindicals. Avui li toca el torn a la mala llet sindical. Tot ve a tomb de la darrera fricada reaccionaria dels sindicats majoritaris dels Mossos d'Esquadra, CCOO i UGT. Als sindicalistes policials no se'ls ha acudit res millor aquests darrers dies que posar en pràctica una "imaginativa" mesura de pressió per protestar contra les retallades del govern català: parlar només en castellà perquè la població catalana entengui millor les seves reivindicacions salarials. Estratègia sindical d'avantguarda, del segle XXI, o simplement mala llet i ganes de tocar el que no sona a la ciutadania? Jo m'inclino per la segona opció.

Els mossos vigilen als mossos que escridassen Artur Mas, diumenge passat, a Lloret

Algú hauria de recordar a aquests cretins que en castellà només reprimia la policia franquista i que ells són (almenys teòricament) altra cosa, una policia democràtica al servei de la ciutadania. Una ciutadania que, amb la que està caient, no està disposada a suportar determinades conyes i a que se li riguin en la cara. Si el que pretenien era empipar al govern català rai, però el que no poden fer és empipar a la gent que els manté amb els seus impostos. Els policies catalans, com la resta de funcionaris públics, tenen l'obligació d'adreçar-se "als ciutadans en les seves comunicacions orals normalment en català, i respectaran la tria que aquests facin de la llengua en què volen ser atesos" (article 14 de la Llei de Normalització Lingüística).

Tot plegat és per pixar-se de riure. Algú s'imagina a la Guàrdia Civil parlant només en català com a forma de protesta? Si volen protestar de debò i fotre de veritat al govern on més mal li fa, la caixa, que deixin de posar multes durant uns quants dies. El que no poden fer és jugar amb la llengua, el símbol identitari per excel·lència dels catalans. Com diu en Mohamed Jordi, el personatge de ficció radiofònica, "se'ns pixen a la boca" i aquí ningú reacciona.

A aquests sindicalistes ridículs dels mossos no se'ls ha acudit res millor per reblar el clau que intentar boicotejar alguns dels actes oficials del president de la Generalitat. Armats amb pancartes i xiulets, com és habitual en aquests casos, diumenge passat van rebre a Artur Mas a Lloret de Mar entonant el caspós Que viva España de Manolo Escobar i amb pancartes barroeres que diuen molt de la seva capacitat intel·lectual: "Mas, cabró, retalla't els collons". Surrealisme en estat pur. Torno a l'exemple d'abans: us imagineu una manifestació de tricornis cantant L'estaca com a forma de protesta? Buñuel i Almodóvar s'ho passarien la mar de bé filmant-la.

Aquests sindicalistes monolítics i desmemoriats (ja no recorden que l'actual govern va derogar l'any passat el Codi Ètic de la policia catalana, una iniciativa del Tripartit que mai van recolzar els sindicats dels mossos ni els seus comandaments per entendre que era una eina per tutelar la seva feina) no volen que la Generalitat els hi retalli el sou (reducció del complement específic) ni que posi fi a determinats "privilegis" que ara tenen com la supressió del val menjador, que és de 5,48 euros per dia, i del fons social, que significa una pèrdua adquisitiva d'uns 700 euros anuals. Aquests senyors saben en quin país viuen? Saben que la immensa majoria dels treballadors de Catalunya no tenen garantida una feina fins els dia que es jubilin (com és el seu cas) i que hi ha prop de 700.000 catalans a l'atur, molts sense prestacions econòmiques de cap mena?

A ningú li agrada que li retallin el sou, òbviament. Però segons la següent taula salarial em sembla que els mossos d'esquadra no són, precisament, el col·lectiu pitjor remunerat del funcionariat català.