divendres, 22 de juliol del 2011

Fabra es mulla amb TV3

Declaració d'intencions d'Alberto Fabra, alcalde de Castelló i futur president valencià: "Voy a luchar para que TV3 se vea en la Comunidad Valenciana y Canal 9 en Catalunya". El Periódico de Catalunya (22 de juliol de 2011, avui mateix).

Fabra comença mullant-se amb el tema de TV3. A veure si el que diu es veritat, es transforma en quelcom tangible, i els valencians poden tornar a veure sense problemes aquest canal de televisió en el seu territori.

Foto: Miguel Lorenzo
També tinc ganes d'escoltar de la seva boca altres coses, no només declaracions d'intencions, sobretot en l'àmbit de la regeneració política, en els camps cultural i econòmic i, sobretot, en tot allò que fa referència a la protecció del valencià en el món educatiu i la potenciació del seu ús social. Per donar exemple pot començar ell mateix per parlar-lo, doncs de moment sempre l'he escoltat parlant en castellà.

A diferència del que ha fet el seu antecessor, també espere que s'arremangui la camisa i treballi, de veritat, per normalitzar les relacions polítiques i socials amb Catalunya. Més fets i menys paraules.