dijous, 21 de juliol del 2011

Bye, bye Camps

El Berlusconi valencià ha dimitit. El president de la Generalitat valenciana ha hagut de renunciar al càrrec forçat per un Mariano Rajoy que no vol més pedres a la sabata en el seu camí cap a la Moncloa, on ja s'hi veu pernoctant. El senyor que deia que es pagava els vestits i que els implicats en el cas Gürtel mai li havien fet cap regal, finalment ha hagut d'admetre que sí va rebre regals. I quins regals, regals enverinats. Com si no hem d'entendre la seva dimissió? Sense regals, com ell ha mantingut durant aquests dos darrers anys -mentint, òbviament-, no calia la dimissió.

Camps saluda, ahir, després de dimitir. Foto: EFE
Ara bé, la dimissió salva la credibilitat del PP valencià? Jo crec que no, i tampoc la credibilitat del PP espanyol que lidera en Rajoy. Només cal recordar que des del carrer Gènova han recolzat fins el final (ahir) a en Camps. Tant que aquest es va presentar recentment a la reelecció tot i conèixer la proximitat del judici oral. En el seu fur intern segur que pensava que el líder del seu partit tornaria a abaixar-se els pantalons. Però aquesta vegada el gallec s'ha plantat. Si guanya les properes eleccions generals encara li haurà de donar les gràcies al Berlusconi valencià, que en el seu comiat va dir en to solemne que es sacrificava "perquè Rajoy sigui el pròxim president del Govern, perquè el PP governi Espanya i perquè Espanya pugui ser aquesta gran nació que tots volem". Apa, a veure qui la diu més grossa!! Si no l'acaben condemnant encara li reclamarà a don Mariano algun ministeri o la presidència de Telefònica. O millor encara, potser assessorarà a en Rupert Murdoch, com José Maria Aznar.

En el plànol informatiu, la dimissió de Francisco Camps també va respondre a les expectatives. El senyor "innocent", que diu haver lluitat contra "un sistema dur i brutal", va posar una dosi afegida de patetisme a l'espectacle de la seva caiguda política quan els seus serveis de premsa van impedir la retransmissió en directe del moment de la seva renúncia. Ni Canal 9, que ha governat amb mà de ferro, ni TVE, ni Las Provincias (que no és un mitjà hostil amb el PP) van poder oferir imatges en temps real de l'adéu del president. Per què? Ningú ho sap. Només el diari Las Provincias va aconseguir emetre en directe uns segons de la compareixença al seu web. Quan un responsable de premsa de la Generalitat ho va veure, es col·locà davant de la càmera d'aquest mitjà impedint l'emissió, tal i com es pot veure en el vídeo penjat al seu web.

El que és digne d'estudi (ja he dit en alguna altra ocasió que el comportament de l'electorat valencià s'estudiarà en el futur a les facultats de ciència política de les principals universitats del món) és comprovar el relaxament moral absolut que exhibeix una bona part de la ciutadania, que vota sense ambages tot el li posen davant. Tant és que els candidats estiguin imputats o implicats en casos de corrupció: majoria absoluta assegurada. Com deia en Forges, "país..."

Postdata: A veure qui és el guapo que ara continua dient que en aquest país no dimiteix ningú. Ja,ja,ja...