dimecres, 14 de setembre del 2011

La primera potència mundial

Ja ho sabíem, però ara un un informe del govern del Estats Units ho acaba de confirmar: la primera potència mundial també és el país que genera més desigualtats i pobresa del món occidental. Ho publica avui El Periódico a les seves edicions digital i paper...



INFORME DEL GOVERN

Els EUA tenen el nombre més alt de pobres dels últims 52 anys

Més de 50 milions de nord-americans no tenen assegurança de salut i la renda familiar cau el 2,3%

Reuters / Washington

El nombre de nord-americans que viuen per sota del llindar de pobresa va augmentar fins a arribar al rècord de 46,2 milions de persones el 2010, quan l'economia lluitava per recuperar-se de la recessió, ha anunciat el govern.
En un informe que posa en relleu els enormes desafiaments a què s'enfronten el president Barack Obama i el Congrés, l'Oficina del Cens va dir que la taxa nacional de pobresa ha augmentat per tercer any consecutiu. La xifra ha passat del 0,8% al 15,1% a partir de 2009, quan hi havia 43,6 milions de nord-americans que viuen en la pobresa.
El nombre de nord-americans pobres el 2010 era el més gran dels últims 52 anys i la taxa de pobresa és la més alta des del 1993.
La renda familiar mitjana dels EUA va caure un 2,3% el 2010, fins als 49.445 dòlars anuals, i el nombre  anual dels nord-americans sense assegurança de salut rondava els 50 milions.
El deteriorament econòmic representat per les xifres és probable que continuï a mesura que disminueixi el creixement econòmic. L'atur es va mantenir per sota del 9% i hi ha por que augmentin en una segona recessió.