dimecres, 11 de juliol del 2012

Divendres negre

El govern de Mariano Rajoy ha decidit castigar al Rei pels seus pecats de Botswana i l'ha "convidat" amablement a presidir el consell de ministres del proper divendres on es decidirà l'augment de l'IVA anunciat avui (del 18 al 21%) i s'infringirà una nova clatellada laboral i salarial als funcionaris. Així, la nova sagnia que s'albira a l'horitzó per a tots els contribuents i pels funcionaris en particular anirà lligada, per sempre més, a la imatge del Rei presidint el consell de ministres. Es tracta de fer-lo còmplice d'unes decisions altament impopulars malgrat que, com tothom sap, el Rei regna però no governa.


La mala bava del senyor president del govern, en Pinocho-Rajoy, és monumental. Al gallec el guien ànims de revenja per l'afer de la cacera africana i a la primera que ha tingut una oportunitat ha decidit responsabilitzar al "primero de los españoles" dels plats trencats de la crisi i de les mesures que el PP sempre ha negat que prendria. Així, a tots els efectes, el Rei serà el màxim responsable de les decisions que es prenguin en el que tothom ja anomena divendres negre d'aquest mes de juliol, el proper divendres 13.

Segons el guió previst, el sogre de Letizia Ortiz, serà el culpable directe de la pujada de l'IVA ("el sablazo que el mal governante le pega a todos sus compatriotas que ya están muy castigados por la crisis", Rajoy dixit), de l'eliminació d'una paga extra als funcionaris i de l'ampliació de la seva jornada laboral, entre d'altres mesures. Ja ho sabeu, el caçador d'elefants, el "campechano", és el responsable de les noves i dures mesures econòmiques que ens imposaran divendres per alegrar-nos l'estiu.

El guió, realment, és pobre i infantil, però és el que han escrit els estrategues de la Moncloa; que d'estratègia, com hom sap, en saben un munt...