dimarts, 9 d’octubre del 2012

Magical Mystery Tour

Avui es posa a la venda l'edició restaurada de la pel·lícula Magical Mystery Tour que van rodar els Beatles l'any 1967 tot just després de l'èxit aclaparador del disc Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. El film, que es va tornar a reestrenar fa uns dies als cinemes del Regne Unit i els Estats Units, es presenta ara en format DVD i Blu-ray. A més de restaurar la imatge, la banda sonora s'ha remasteritzat en 5.1 i en estèreo i s'han afegit subtítols en 11 idiomes, inclòs el castellà.

Els col·leccionistes que es vulguin gastar una mica més de diners també podran adquirir una caixa que inclou el DVD, el Blu-ray, un llibre de 60 pàgines amb informació, fotografies i documentació addicional d'aquesta producció així com una reproducció fidel del doble EP de vinil que contenia les sis noves cançons que els Beatles havien escrit per a la pel·lícula:
Magical Mystery Tour, The Fool On The Hill, I Am The Walrus, Flying, Blue Jay Way i Your Mother Should Know. Aquest disc només es va editar originàriament al Regne Unit paral·lelament a l'estrena del film. Posteriorment es va llançar un LP que contenia les sis cançons de la pel·lícula i altres cinc temes addicionals que prèviament s'havien editat en single: Penny Lane, Strawberry Fields forever, Hello Goodbye, Baby you're a rich man i All you need is love.

Aquesta nova edició de Magical Mistery Tour, el film més surrealista dels Beatles, també conté material adicional com ara entrevistes amb Paul McCartney i Ringo Starr i altres membres de l'equip que va participar en la seva filmació així com escenes inèdites. La pel·lícula, rodada en color, dura una hora aproximadament. Després de la restauració dels films A hard day's night, Help!, Yellow submarine i ara Magical Mystery Tour, només resta per restaurar i editar de nou Let i be, la darrera aportació dels fab four al món del cinema. La restauració de Let it be, no obstant, sempre s'ha presentat problemàtica, doncs el film mostra sense embuts el procés de descomposició dels Beatles (amb les baralles i disputes que els seus membres dirimien per aquells dies llunyans de 1969). Aquest ha estat un dels motius pels quals Paul McCartney sempre s'ha mostrat reticent a fer un reestiling del film. Malgrat tot, els negocis són els negocis i no s'ha de descartar del tot que Let it be també passi per l'adreçador de les noves tecnologies. Temps al temps.