dimarts, 15 de novembre del 2011

Campanya electoral: Espe Superstar

La presidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Esperanza Aguirrre, ha irromput en la campanya electoral del 20N com un elefant en una terrisseria. És el seu estil, no ho pot evitar. El seu partit està a punt de tocar el cel de la majoria absoluta i ella no té inconvenient en mostrar la seva cara més descarada i fatxenda.

Aguirre dialoga amb un pollastre indignat. Foto: EFE
És tant fanfarrona que no es talla ni un pèl afirmant que "un socialista creando empleo es como Paris Hilton fundando conventos" o que "en Madrid abrimos una escuela pública cada semana". La seva petulància no té límits. Espe Superstar és capaç de mantenir un animat diàleg amb un indignat disfressat de pollastre, etzibar-li que està més indignada que ell, sobretot "con los cinco millones de parados" que té Espanya, anar-se'n al Zara a comprar un parell de pantalons i després anunciar subliminalment en un míting les retallades que farà el PP quan governi: "para salir de esta crisis habrá que hacer sacrificios y el gobierno del PP será el primero en hacerlos".

Rajoy mai ha pogut controlar a aquesta dona de verborrea fàcil i directa, ni a dins ni a fora del partit. Una dona que sovint és un huracà descontrolat i que mai ha amagat les seves ambicions de poder. Però ara, en campanya, és una aliada perfecta, doncs ella és capaç de dir coses que al pobre Mariano mai li passarien pel cap. Fa uns dies va ironitzar sobre la presencia en campanya de Felipe González i Alfonso Guerra amb el ganivet ben afilat: "Como Rubalcaba siga acudiendo a jóvenes promesas va a tener que pedirle prestada a Putin la momia de Lenin". Obús directe a la línia de flotació de la desfilada de patums socialistes, que avui ha tingut continuat amb Carlos Solchaga i Javier Solana.

Quan vol ferir algú no es mosega la llengua, i quan vol escampar demagògia a dojo tampoc. Diu, sense empatxar-se, que "el PP no cuenta mentiras y es capaz de coger el toro de la crisis por los cuernos" i que millones de parados, autónomos y empresarios cuentan ya las horas que faltan para que el PP se haga cargo del gobierno". Les enquestes i els sondejos són tant favorables al seu partit que donya Espe ja dóna per fet que en Rajoy també eliminarà el ministeri d'Educació: "el Estado debe limitarse a instruir a los alumnos, la educación es competencia de la familia". Angela Merkel, al seu costat, és una aprenent.