divendres, 9 de novembre del 2007

El carsharing

Acabo de descobrir el carsharing, un sistema de lloguer de cotxes que funciona d'una forma molt semblant al bicing, i que procura un estalvi de diners molt important. Amb el carsharing tens a la teva disposició una flota de vehicles (grans i petits) les 24 hores del dia tots els dies de l'any.

Per utilitzar el servei s'ha d'abonar una quota anual de 80 euros i després només pagues les hores i els kilòmetres que l'utilitzes. Per disposar del cotxe que vols es fa una reserva per telèfon fins a cinc o deu minuts abans d'anar a recollir-lo, o bé es fa la gestió per internet. Els vehicles estan aparcats en pàrquings repartits estratègicament per tots els barris de Barcelona, amb la qual cosa sempre n'hi ha algun a prop de casa o de la feina.

Per tant, això de que és imprescindible tenir un cotxe en propietat ja no és tant cert com ens creiem. Amb el carsharing podem gaudir perfectament d'un vehicle quan calgui sense haver de ser-ne el propietari.

Aquest servei el gestiona una empresa que es diu Avancar Carsharing. De moment aquesta empresa funciona a Barcelona, Granollers, Sabadell i Sant Cugat, però diuen que aviat també posaran en marxa el servei a Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Mataró i d'altres ciutats.

Fent números, aquest sistema resulta molt més econòmic que mantenir un cotxe propi, doncs no t'has de fer càrrec d'assegurances, ni de revisions, ni de pagar places d'aparcament, etc... Quan utilitzes el carsharing, a més, el combustible va inclòs en el preu. Si es fan pocs kilòmetres a l'any realment aquesta és una opció de mobilitat molt recomanable. Ja m'ho direu...